Διαφορές ανάμεσα σε κεφαλαλγία τάσης και ημικρανία

Κεφαλαλγία τάσης

 1. Ευαισθησία του κρανίου, του αυχένα και των ώμων
 2. Πίεση στο μέτωπο, στις πλαϊνές πλευρές, στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η κεφαλαλγία τάσης μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι μία ολόκληρη εβδομάδα. Ο πόνος χαρακτηρίζεται ως αμβλύς και μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στην επιδερμίδα του κρανίου, στον αυχένα και στους ώμους.

Ημικρανία

 1. Πρόδρομο στάδιο: Εναλλαγές στη διάθεση, λιγούρες, δυσκαμψία στον αυχένα, δίψα, χασμουρητό.
 2. Αύρα: Διαταραχή όρασης ή ομιλίας, σύγχυση, μούδιασμα, σπασμοί.
 3. Πονοκέφαλος: Διαρκεί από 4 έως 72 ώρες.
 4. Λύση: Σύγχυση, κυκλοθυμία, ζαλάδα, ναυτία.

Αντιμετώπιση ημικρανίας

 1. Θεραπευτική μάλαξη: Ένας ασθενής με ημικρανία που νιώθει πίεση στον αυχένα, μέσω της μάλαξης χαλαρώνει την περιοχή, μειώνοντας τη συχνότητα των ημικρανιών και βελτιώνουν τον ύπνο. Οι θετικές επιδράσεις του μασάζ διαρκούν τις επόμενες μέρες, περιορίζοντας το άγχος.
 2. Φυσικοθεραπεία: Μέσω των τεχνικών της φυσικοθεραπείας (φυσικών μέσων, ασκήσεων και manual therapy), συνδυαστικά με φαρμακευτική αγωγή μειώνει τη συχνότητα και την ένταση των ημικρανιών.
 3. Βελονισμός: Λεπτές βελόνες τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις στο δέρμα προωθώντας την επούλωση με τα οφέλη να διατηρούνται έως και 20 εβδομάδες. Ο βελονισμός μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης της ημικρανίας, μειώνει την ένταση και τη διάρκεια της ημικρανίας, περιορίζει τα συνοδά συμπτώματα, βοηθάει τον ασθενή να ανακάμψει πιο γρήγορα μετά την κρίση της ημικρανίας και ελαχιστοποιούνται οι παρενέργειες σε σχέση με την φαρμακευτική αγωγή.
 4. Αερόβια γυμναστική: Η αερόβια γυμναστική και συγκεκριμένα το στατικό ποδήλατο όχι πάνω από 40 λεπτά μειώνει την ένταση της ημικρανίας.
 5. Πιλάτες: Το πιλάτες συνδυάζει σωματικές ασκήσεις, ασκήσεις αναπνοής, βελτιώνει τη στάση και μειώνει το στρες και θεραπεύει τις ημικρανίες.

Δείτε Περισσότερα Άρθρα

Χονδροπάθεια της Επιγονατίδας

Τί είναι η Χονδροπάθεια της Επιγονατίδας; Η χονδροπάθεια ή αλλιως χονδρομαλάκυνση της επιγονατίδας είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει το

Ανάλυση Τρεξίματος

Ανάλυση Τρεξίματος Η ανάλυση τρεξίματος ενός δρομέα αφορά τη διερεύνηση και την αξιολόγηση του τρόπου που κάποιος τρέχει. Αυτό μπορεί

Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθροπάθεια

Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθροπάθεια Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθροπάθεια, γνωστή και ως αγκυλωτική σπονδυλίτιδα, είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει κυρίως τις αρθρώσεις

Καλάθι αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.